Over ons


Wie is Beijer Ref

Beijer Ref is een technologiegerichte handelsgroep die haar klanten concurrerende oplossingen biedt op het gebied van koeling en airconditioning, door het aanbieden van producten met toegevoegde waarde.

De Beijer Ref groep, met het hoofdkantoor in Malmö, is een van ’s werelds grootste distributeurs van HVAC & R-technologieën.

De Beijer Ref groep

De expansiestrategie van het bedrijf is tweeledig: het geografische landschap vergroten en de productportfolio en de productie harmoniseren. Het bedrijf wil als OEM op verschillende locaties over de hele wereld produceren en de portfolio overal verkopen. Het bedrijf is ervan overtuigd en optimistisch dat natuurlijke koudemiddelen zullen groeien. Beijer Ref wil daarom zijn natuurlijke koudemiddelportfolio vergroten. Het is deze wens om voorop te lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologie die de expansie van het bedrijf stimuleert.

Beijer Ref is toegewijd, betrokken en verenigd. Het bedrijf is een leider op het gebied van groene oplossingen. Het zit in zijn cultuur en DNA om zorg te dragen voor de bescherming van het milieu. Als een Zweeds bedrijf verdedigt Beijer Ref deze waarden in de koudebranche.

Beijer Ref Support Center

Beijer Ref Support Center is een Beijer Ref bedrijf met hoofdkantoor in Oirschot.

Zoals we kunnen afleiden van de naam, is het een ondersteuningscentrum voor de Beijer Ref bedrijven. Het Beijer Ref Support Center is uitgerust met een compleet nieuw magazijn en heeft een totale oppervlakte van 12500 vierkante meter.

Het is een state-of-the-art gebouw dat tevens is uitgerust met de nieuwste hulpmiddelen en met een volledig geautomatiseerde Autostore-kubus. Dit gerobotiseerde onderdelenmagazijn maakt de logistieke stroom super efficiënt en snel.

Binnen het ondersteuningscentrum zijn drie onafhankelijke bedrijven gecentraliseerd.

Beijer Ref Support BV

Is het hoofdkantoor gevestigd in Nederland en centraliseert de backoffice en het algemene magazijn in het Support Center. Het ondersteunt alle Beijer Ref bedrijven. Voor de Benelux zijn dat bijvoorbeeld: Beijer Ref Belgium, Celsis, Coolmark BV, ECR-Nederland BV en SCM Ref BV.

Historie


Meer dan 150 jaar Beijer Ref. Van granen en steenkool naar een toonaangevende groep binnen koeling, verwarming en airconditioning.

1866

Het bedrijf is opgericht door de broers Gottfried en Lorens Beijer, onder de bedrijfsnaam G & L Beijer. Aanvankelijk ligt de nadruk op graan, maar het bedrijf gaat geleidelijk over op kolen, ruwijzer en gewalst staal.

1877

Er werd een rederij gevormd.

1939

Het bedrijf focust zich op vijf disciplines: steenkool, ijzer, steenkoolopslag, nevenproducten, stoom & scheepvaart.

1953

Steenkool wordt vervangen door olie.

1966

G & L Beijer viert haar 100 jarig bestaan.

2004

Verwerving van Danfoss en de koudetechniek groep Elsmark. Beijer gaat van 'de grootste' in Scandinavië naar 'de grootste' in Europa.

2009

De ‘Carrier refrigeration operations' worden geïntegreerd in Beijer. De grootste acquisitie tot op heden.

2010

Het onderdeel Beijer Tech wordt verkocht en G&L Beijer wordt een gespecialiseerde koudetechnische distributeur.

2011

De Toshiba deal wordt gesloten en geeft Beijer de exclusieve rechten om deze producten te distribueren in 11 Europese landen.

2014

Beijer Ref wordt de nieuwe groepsnaam.

2016

Beijer Ref bestaat 150 jaar.

2018

Beijer Ref verwerft haar grootste overname tot op heden. Australië’s grootste koeltechnische groothandel wordt aan de groep toegevoegd.Beijer Ref is een wereldwijde Groep die voorziet in wereldwijde klimaatoplossingen en expertise.Beijer Ref Support Center in Nederland wordt opgericht. SCM Ref in Nederland wordt opgericht.

2019

Beijer Ref investeert in nieuwe fabrieken voor 'groene' koeltechnologie. Beijer Ref investeert in een nieuw hoofdkantoor voor haar activiteiten in Australië.

2020

Beijer Ref bereikt de status van wereldwijd markleiderschap, met mondiale expertise op vlak van temperatuurbeheersingsoplossingen en realiseert een totale omzet van meer dan 1,4 miljard euro.