Industriële koudetechniek


Premium koeloplossingen

Of u nu een voedingsindustrie, proceskoeling of ijsbaan exploiteert, de Beijer Ref bedrijven hebben een compleet assortiment premium koeloplossingen die aan uw behoeften voldoen.

Deze koeloplossingen zijn gebaseerd op technologieën van de volgende generatie en zijn gericht op maximale bescherming van het koelproces. De ontwikkeling van de producten wordt gedeeltelijk aangedreven door de vraag naar verhoogde energie-efficiëntie en een verminderde impact op het milieu. Daarom worden vaak natuurlijke koudemiddelen aangeboden zoals CO2 en Ammoniak als koudeoplossingen voor industriële toepassingen.

Beijer Ref verkoopt zelf geen producten. Verkoop en dus ook productie, verloopt altijd via onafhankelijke verkoopbedrijven.

OEM


Beijer Ref legt de nadruk op OEM-producten. Eigen productie van power packs en warmte-uitwisselingsproducten is een segment met steeds hogere prioriteit. De verklaring is zowel eenvoudig als duidelijk. Als een van de drie grootste en meest moderne koelgroothandelsbedrijven hebben we een uniek inzicht opgebouwd in de uiteenlopende koelbehoeften van onze klanten op de wereldmarkt.

Door meer dan 50 jaar opgebouwde koelcompetentie over te dragen naar een groeiend portfolio van OEM-producten, is het de ambitie om klanten nog meer concurrerende oplossingen te bieden binnen individuele standaardproducten en op maat gemaakte concepten en producten.

In deze context ligt een speciale focus op technische oplossingen, die voorop lopen bij duurzame ontwikkeling ten aanzien van het milieu en die niet alleen voldoet aan de steeds strengere eisen van de sector met ruime winstmarges.

Power packs
Beijer Ref heeft eigen fabrieken voor power packs in Europa en Zuid-Afrika. Beijer Ref biedt wereldwijd haar klanten zowel gestandaardiseerde producten aan, als oplossingen op maat, voorzien van de nieuwste milieutechnologieën.

Alle Beijer Ref  OEM-producten zijn milieuvriendelijk. Uiteraard worden ook constructies aangeboden, voorzien van de nieuwste transkritische CO2-oplossingen.

Bovendien delen wij onze kennis graag met als doel de ontwikkeling nog verder te stimuleren en te versnellen. Ons Italiaanse bedrijf, SCM Frigo, heeft bijvoorbeeld een geavanceerde en zeer gewaardeerde testomgeving opgebouwd, waar Beijer Ref klanten worden uitgenodigd om nieuwe milieuvriendelijke producten in een realistische omgeving te testen.

Verkoop van producten verloopt altijd via onafhankelijke verkoopbedrijven.

Warmtewisselaars
De productiebedrijven van Beijer Ref hebben meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van warmte-uitwisselingsproducten.

Met een assortiment bestaande uit meer dan 50 materiaalcombinaties – zoals roestvrij staal, titanium en koper – creëren ze innovatieve oplossingen die voldoen aan de vaak zeer specifieke eisen van de klanten.

Een van de specialiteiten is de ontwikkeling van complete warmtewisselingssystemen voor speciale en veeleisende doeleinden, zoals speciale oplossingen in titanium voor de offshore-industrie en aluminiumsystemen voor verdamping van ammoniak in verschillende industriële toepassingen.

Verkoop van producten verloopt altijd via de onafhankelijke verkoopbedrijven.

SCM Ref assemblagehal


Is gevestigd in het Beijer Ref Support Center en is een onafhankelijke assemblage faciliteit voor de Beijer Ref bedrijven en gevestigd in Oirschot Nederland. SCM Ref specialiseert zich in de assemblage van standaard Ammoniak units met lage koudemiddelinhoud en op maat geproduceerde Ammoniak installaties. SCM Ref bevat twee ‘low-charge’ producten; een koelinstallatie en een koelunit voor kleine industriële projecten, met glycol als secundaire koudemiddelvloeistof, om (neven) koeling aan een ruimte af te geven. De standaard luchtgekoelde AC lijn begint bij 190 kW tot 960 kW. De watergekoelde AC lijn van 300 kW tot 1385 kW. De units zijn plug-and-play en eenvoudig te installeren. Daarnaast kan SCM Ref alle op maat gemaakte units tot drie, vier of vijf Megawatt produceren.

Alle units worden geassembleerd in de SCM Ref assemblage hal in Oirschot welke is ingericht conform ISO- en PED richtlijnen. Vanzelfsprekend beschikt SCM Ref over F-gas certificering. De onafhankelijke verkoopbedrijven zijn dus verzekerd van kwaliteit en kunnen al hun units met een gerust hart laten samenbouwen in deze moderne productiehal. Neem contact op met de onafhankelijke verkoopbedrijven voor de mogelijkheden.

Even wat kengetallen:

Onze maximale bouwhoogte is 10 meter. We kunnen zo in één keer hoge cascade-units produceren.

Met eigen testfaciliteiten kunnen de units veilig getest worden. We beschikken over een afpersruimte van 10 x 10 meter. De werking van die ruimte wordt bediend vanuit een veilige afzonderlijke secundaire ruimte. Alle drukapparatuur kan van hieruit worden geregeld en bediend. Wel zo veilig!

In onze heldere assemblage hal hebben we 2 bovenloopkranen met een totale capaciteit van 5 ton en 2 bovenloopkranen met een capaciteit van 10 ton.

SCM Ref is uitgerust met modern gereedschap en apparatuur om zeer hoge kwaliteit units te produceren.

De ruimte wordt geconditioneerd door middel van een luchtbehandelingsunit voor koeling en verwarming. Ook met gescheiden vloerverwarming.

De moderne assemblage hal heeft een centraal afzuigsysteem voor het afzuigen van rook en giftige gassen. Deze is uitgerust met een hoog rendement rookgasfilter. De warme lucht wordt niet naar buiten afgevoerd, maar wordt gezuiverd en opnieuw aan het interieur afgegeven. Dit bespaart verwarmingsvermogen. In de zomer wordt de gekoelde lucht op dezelfde manier gezuiverd en teruggebracht naar het interieur en wordt er zo opnieuw energie bespaard.

Elke werkplek heeft zijn eigen las- / soldeerpunt en wordt verkregen via een centraal gas- en zuurstof kringloop ringsysteem. De gastoevoer (buiten opgebouwd) wordt van buiten naar binnen gebracht, waardoor een extra veilige werkplek ontstaat.

We gebruiken vloeibare stikstof om af te persen en te ‘flowen’.

De assemblagehal is uitgerust met twee aparte lasruimten speciaal voor RVS en één lasruimte speciaal voor staal. De werkplek is uitgerust met mobiele PC-torens, zodat de monteurs de 3D werktekeningen onmiddellijk kunnen raadplegen en op die manier de units gemakkelijker kunnen assembleren.